miercuri, 13 iulie 2022

Mancarica de fasole-#miercureafaracarne!

 

 

  Mancarica de fasole-#miercureafaracarne!

 

  Ingrediente:

  -2 cutii de fasole alba,400 gr.cutia;

  -1 cutie de fasole rosie,200 gr.cutia;

  -2 linguri bulion de gogosari;

  -1 lingurita paste de tomate;

  -1 lingurita sare;

  -1 varf de cutit de rozmarin;

  -1 varf de cutit boia de ardei iute;

  -1 varf de cutit piper macinat alb;

  -4-5 foi de dafin;

  -3 cepe potrivite

  -3 linguri ulei;

  -200 ml.apa.

  Mod de preparare:

  -Se curata ceapa,se toaca si se prajeste in putin ulei. 

  -Se clateste fasolea sub jet de apa rece si se toarna peste ceapa prajita.

  -Se adauga bulionul de gogosari,apa,sare dupa gust,condimentele,pasta de tomate si se lasa sa fiarba circa 10 minute la foc potrivit.Se opreste si se poate servi.In cazul nostru cu mamaliguta si salata de sfecla rosie.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

  Aceasta reteta face parte din categoria #miercureafaracarne.Cu mare drag la invit la masa la Daniel,ca de obicei la el gasim un meniu pentru o zi intreaga.





3 comentarii:

  1. Hai ca-mi facusi pofta cu fasolea, Miercurea viitoare fasoles si eu :)

    RăspundețiȘtergere
  2. cutii de fasole alba, 400 gr.cutia ?? Nu mai e buna fasolea fiarta in bucatarie?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. este foarte buna,dar sunt si cazuri in care imi doresc sa fac ceva repede,mai ales cand afara sunt in jur de 40 grade.

      Ștergere