miercuri, 7 octombrie 2020

Zacusca asortata,(bureti si vinete)-reteta de post!

 

 

  Zacusca asortata,(bureti si vinete)-reteta de post!

  Ingrediente:

  -4 kg.ceapa;

  -4 kg.morcovi;

  -2 litri ulei;

  -10 kg.gogosari;

  - 10 kg.ardei kapia;

  -4 kg.bureti,(opintici);

  -3 kg.vinete;

  -2 cutii pasta de tomate;(1600 gr);

  -10 linguri sare;

  -10 foi dafin;

  -1 lingura piper boabe;

  -ierburi aromate,(salvie,rozmarin).

  Mod de preparare:

  -Se coc gogosarii si ardeii kapia,se curata de cotoare si pielite.

  -Se coc vinetele,se curata de coaja.

  -Se culeg buretii,se curata,se clatesc si se fierb,apoi se clatesc,se lasa la scurs dupa care se dau prin masina de tocat carne.

  -Se curata ceapa,se da prin masina de carne si se pune la prajit cu uleiul,se caleste ceapa,(prajit putin,pana isi schimba culoarea).

  -Se dau morcovii prin masina de tocat carne si se adauga peste ceapa calita,se prajesete morcovul pana se patrunde foarte bine.

  -Se adauga peste morcovii prajiti,gogosarii si ardeii tocati prin masina de tocat carne,se lasa la fiert pana scade surplusul de lichid.

  -Se adauga buretii tocati,vinetele tocate tot prin masina de tocat carne,se adauga sare,piper,foi de dafin,ierburi aromate si se continua fierberea.

  -Cand toate legumele sunt foarte bine fierte se adauga pasta de tomate si se continua fierberea pana cand uleiul iese pe marginile ceaunului,atunci este semn ca zacusca este gata.Se pune zacusca in borcane si se sterilizeaza in cuptor circa 20 minute la foc potrivit.Se lasa in cuptor pana cand se racesc,apoi se pun in camara.Sa aveti pofta si la pofta dragilor.Eu am pregatit si turtite coapte pe plita pentru asa zacusca delicioasa!

  Aceasta reteta face parte din categoria #miercureafaracarne si daca zacusca mea nu va e pe plac atunci va invit la Daniel la masa,el vine ca de obicei cu un meniu intreg si cu o portie de macaroane cu branza,un deliciu de nerefuzat.

  -Ieri cand am pregatit zacusca a plouat asa de tare si nu am rezistat sa nu fac un filmulet.Lumea a crezut ca ploua in ceau dar de fapt ceunul era pe plita pe terasa si zacusca fierbea incat ti se parea ca ploua direct in ceaun.














 

5 comentarii:

  1. Mi-ai facut pofta de zacusca de cand am vazut pozele cu ceaunul de ieri. Dupa imagine pare minunata, parca si miroase a zacusca pe-aici :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna, multumesc pentru reteta. Nu vreau sa fiu rautacios , ai cateva greseli gramaticale si pe viitor incearca sa scri retetele folosind diacritice ! O zi minunata sa ai !

    RăspundețiȘtergere