miercuri, 1 iulie 2020

Sarmalute cu hribi si malai-reteta de post!



   Sarmalute cu hribi si malai-reteta de post!

   Ingrediente:
   -500 gr.orez;
   -5 cepe mari;
   -300 gr.pasta de tomate;
   -250 ml.ulei;
   -1kg.hribi gata fierti;
   -ierburi aromate,(oregano,rozmrin,cimbru,boia de ardei iute):
   -1 lingura rasa de sare;
   -300 gr.bulion de gogosari;
   -200 gr.malai,(faina de porumb);
   -3 morcovi mari;
   -frunze de hrean;
   -frunze de vita de vie.
   Mod de preparare:
   -Se clatesc frunzele de vita de vie si cele de hrean si se oparesc.Se fierbe apa si cand apa fierbe,se opreste focul si se scalda frunzele in apa clocotita,dupa care se clatesc cu apa rece si se lasa la scurs.
   -Se dau prin masina de carne,hribii,ceapa,morcovii si se pun intr-un vas,se adauga sarea,ierburile aromate,pasta de tomate,bulionul de gogosari,malaiul,uleiul,se omogenizeaza compozitia si se fac sarmalute mici care se pun intr-un vas yena.Am umplut si cativa ardei culesi din gradina mea.Se pune apa  pana la jumatate din cantitatea de sarmalute,se pune capac si se dau la cuptor pentru circa 2 ore la foc potrivit.Se pot servi cu mamaliguta sau se pot servi fara nimic asa sunt de bune.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
  Aceasta reteta face parte din categoria #miercureafaracarne si daca la sarmalute nu va inghesuiti,va invit la masa la Daniel,el ne invita ca de obicei la un meniu complet.Camelia a pregatit poale-n brau cum doar in Moldova ai sa gasesti,asa ca dragilor sa aveti pofta si la pofta.











  Acestia sunt hribii culesi de mine,azi doar doua tipuri,hribi de padure sau manatarci si hribi tiganesti, cei tiganesti sunt mai rosiatici si cand ii tai se inverzesc dar la fiert isi schimba culoarea devin de culoare galbena aurie,sunt tare gustosi.



2 comentarii:

  1. Vai, ce pofta mi-ai facut! Hribii sunt deliciosi! Nu am facut niciodata o astfel de reteta de sarmale, sdar merita incercat.

    RăspundețiȘtergere
  2. Malai ai avut in compozitie, dar mamaliga langa ai pus? Arata foarte bine

    RăspundețiȘtergere