sâmbătă, 17 august 2019

Suc de patlagele verzi!



 Suc de patlagele verzi!

 Cand ai propria gradina de zarzavat,te poti juca cu culorile,cu aromele,cu legumele si cu tot ce iti doresti sa ai in gradina si in camara.Anul asta am pus in solar patlagele verzi,cand se coc ele tot verzi raman,doar isi schimba putin culoarea din verde spre galben,dar prea putin,iti dai seama ca sunt coapte,cand le atingi cu mana,devin moi la atingere.Anul asta am facut un suc de patlagele verzi,am vrut sa le aflu aroma si culoarea si a iesit o minunatie de suc ce poate fi baut ca orice suc sau poate fi sos la orice fel de mancare!
  Ingrediente pentru 500 ml. suc:
  -1200 gr.patlagele verzi;
  -1 lingurita sare;
  -2 lingurite zahar.
  Mod de preparare:
  -Se pune apa la fiert intr-un vas si cand apa clocoteste se dau drumul la patlagele in apa clocotita si se lasa sa crape pielita,dupa care se scot cu o paleta si se decojesc de pielita.Se mixeaza cu un mixer de mana si se pun la fiert cu sare si zahar si se lasa sa fiarba pe foc mare pana cand sucul scade la cel putin jumatate,se opreste focul,se pun in recipiente,se inchid ermetic si se baga sub patrui pana la racirea completa,dupa care se dau la camara.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
  Daca sucul are seminte,sucul nu se acreste si este foarte bun!



2 comentarii:

  1. Sodringa Lacramioara17 august 2019 la 04:17

    Super bun!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. I'm realoly enjoying the theme/design of your weblog.
    Ⅾo you ever run into any web browѕer compatibility
    issues? A couple of my blog visitors have complained about mу blog not working
    c᧐rrectly іn Exploreг but looks great in Chrome. Do you һave any recommendations
    to help fix this issue?

    RăspundețiȘtergere