sâmbătă, 17 august 2019

Sirop de mure



  Sirop de mure!

  Ingrediente:
  -50 kg.mure;
  -3 kg.zahar.
  Mod de preparare:
  -Se culeg murele si se pun intr-un vas mare,se mixeaza cu ajutorul bormasinii,cine are cantitati mai mici de mure le poate mixa cu ajutorul unui mixer de mana.Se mixeaza pana se fac suc,apoi se strecoara,in cazul meu am strecurat printr-o sita prin care se cerne nisipul.Au iesit in jur de 30 litri de suc de mure dupa cernere.Se pun 3 kg.zahar,se amesteca bine,apoi se toarna sucul in sticle si se pun la cuptor la foc foarte mic circa o ora si un sfert sau pana cand se aude sfaraind,se opreste focul si se lasa sa se raceasca complet dupa care se pun in ladite cu gura in jos la rece in beci.Sa nu lasati sucul la cald deoarece are foarte putin zahar si este bine sa fim precauti sa nu stricam atata munca.Sa aveti pofta si la  pofta dragilor.Acest suc este ca tratament pentru foarte multe boli.Murele au proprietati deosebite!







Un comentariu: