luni, 12 iunie 2017

Ciorba de curcan



  Ciorba de curcan:)

  Ingrediente:
  -1 piept de curcan de tara,din ograda mea,
  -1 kg.cartofi noi,
  -2 morcovi,
  -1 ardei gras rosu,
  -1 radacina de patrunjel,
  -1/4 bucata radacina de telina,
  -2 fire ceapa verde,
  -500 gr.smantana cu grad scazut de grasime,
  -5 oua,
  -bors acru dupa gust,
  -sare dupa gust,
  -1 legatura de leustean,
  -1 capatana de usturoi.
  Mod de preparare:
  -Se taie pieptul de curcan in bucati potrivit de mari si se pune la fiert cu apa,sare si capatana de usturoi.Cand carnea este aproape fiarta se scoate,se strecoara supa,se taie carnea in cubulete si se pune iarasi la fiert in supa rezultata.Se adauga peste supa ceapa verde toacata marunt,morcovul felii cat de mari va place,radacina de patrunjel si telina taiate marunt,ardeiul gras tocat,cartofii taiati cuburi si se fierb la foc potrivit.Cand toate sunt fierte se adauga bors acru,sare dupa gust si se lasa sa clocoteasca cateva minute,nu mai mult de cinci minute si se opreste focul.
 -Intr-un vas se pun ouale si se mixeaza,se adauga smantana si se continua mixarea.Se ia cu polonicul ciorba din oala si se pune peste smantana amestecand usor sa nu se branzeasca smantana si apoi se toarna in oala cu ciorba,amestecandu-se usor.La final se adauga leustean tocat marunt.Sa aveti pofta dragilor!








duminică, 4 iunie 2017

Happy Kid Sirop-Imunitate,sanatate si energie pentru orice copil!





 Noi suntem pomul vietii si natura este casa noastra,ne tragem seva din natura si fara natura nu putem trai!
 Am primit spre testare Happy Kid Sirop,un produs natural pe baza de plante medicinale.indiene,ayurvedice pentru copii.
 Acest sirop contribuie la:
  - mentinerea unui apetit si tranzit intestinal normal cu asimilarea eficienta a substantelor nutritive din tubul digestiv si eliminarea toxinelor;
- sustine sanatatea sistemului respirator, sistemului digestiv si hepatobiliar;
- mentinerea capacitatii naturale de autoaparare a organismului;
- cresterea si dezvoltarea fizica si psihica armonioasa a copilului.
 Modul de utilizare si doza recomandata:
 -copii 2-4 ani:1 lingurita pe zi,
 -copii 4-8 ani:cate 2-3 lingurite pe zi,
 -copii 8-14 ani:cate1-2 lingurite de 3x pe zi.
 -Se administreaza cu 30 minute inainte de masa,in cure de minim 30 de zile,fiind un produs natural nu produce efecte negative asupra organismului.

  Proprietatile plantelor din compozitie:
Elettaria cardamomum (Cardamom) - semintele de Elettaria cardamomum contin substante bioactive care au actiune tonic-digestiva si ajuta la reducerea balonarilor si a disconfortului abdominal.
Embelia ribes (Vidanga) - fructele se folosesc pentru efectele tonico-digestive si de reducere a balonarii. Favorizeaza eliminarea parazitilor intestinali prin paralizarea sistemului nervos al viermilor si eliminarea lor datorita efectului usor laxativ al fructelor.
Glycyrrhiza glabra (Lemn-dulce) - extractul din radacinile de Glycyrrhiza glabra ajuta la functionarea normala a digestiei si mentine trazitul intestinal normal. Fitonutrientii contribuie si la mentinerea sanatatii sistemului respirator.
Bacopa monnieri (Isop de apa) - extractul din partile aeriene contribuie la functia cognitiva normala prin mentinerea capacitatii de concentrare si de memorare.
Aegle marmelos (Bael) - extractul din fructe ajuta la functionarea normala a tranzitului intestinal si la mentinerea sanatatii sistemului digestiv.
Adhatoda vasica (Vasa) - fructele contin vasicina, substanta bioactiva cunoscuta in medicina traditionala indiana datorita proprietatilor sale de fluidificare a secretiilor bronsice si de eliminare a acestora.
Carum carvi (Chimion) - extractul din fructe ajuta la functionarea normala a digestiei si tranzitului intestinal si la reducerea balonarii prin eliminarea gazelor.
Citrus medica (Lime) - fructele ajuta la mentinerea sanatatii sistemului digestiv, cailor respiratorii superioare si la eliminarea excesului de apa din organism.
Thymus vulgaris (Cimbru-de-cultura) - extractul din partile aeriene ale plantei ajuta la mentinerea fluiditatii secretiilor bronsice, la functionarea normala a digestiei si la neutralizarea radicalilor liberi.
Mentha piperita (Menta) - extractul din frunze si partile aeriene ale plantei are actiune de relaxare a musculaturii netede a tractului digestiv si se recomanda in balonari, diaree, greata, voma. Contribuie la functionarea normala a sistemului digestiv si hepatobiliar.
 Este la promotie daca este achizitionat direct de la sursa !
 Dupa o saptamana de folosire,Luca copilul cu ochii ca cerul pare un alt copil.Este mai vesel,mai energic,mai plin de viata si obrajorii sai sunt mai rumeni si bineinteles mult mai bronzati.Inainte de folosire era apatic si mai tot timpul era somnoros,acum Luca radiaza de sanatate si fericirea de a se bucura mai mult de joaca,de natura si tot ce il inconjoara.
 Va las in compania unui filmulet ce demonstreaza cat este de necesar sa dam copiilor produse naturiste marca Ayurmed!


 

miercuri, 31 mai 2017

Friptura de curcan cu garnitura de mazare trasa in unt!



   Friptura de curcan cu garnitura de mazare trasa in unt!

   Ingrediente pentru friptura:
   -6 bucati de carne de curcan,
   -1 cub de unt,
   -1 punga maggi ideea zilei pui fraged cu usturoi,
   -1 fir de ceapa verde,
   -1 fir de usturoi verde,
   -100 ml.vin.
   Ingrediente pentru garnitura de mazare:
   -700 gr. de mazare.
   -2 fire de ceapa verde,
   -1 cub unt,
   -sare dupa gust.
   Mod de preparare pentru friptura:
   -Se portioneaza carnea si se pune intr-un vas.Se adauga peste ea ceapa si usturoiul tocat,condimentele,vin si unt.Se omogenizeaza totul,se pune in punga magica,se leaga punga la gura si se pune  in tava,se fac cateva gauri in punga cu o scobitoare si se lasa in cuptor,la foc potrivit pentru circa o ora.Cand carnea este facuta se rupe punga deasupra si se mai lasa pret de cateva minute,apoi se opreste focul.
  Mod de preparare pentru garnitura:
  -Se toaca ceapa verde,se pune in tigaie cu unt si se lasa la foc potrivit sa se patrunda bine dupa care se adauga mazare,sare dupa gust si se fierbe la foc mic cu capac sa se patrunda si sa se intrepatrunda gusturile.Se mai poate adauga si o canita de apa daca mazarea este prea dura.Cand zeama a scazut este semn ca mazarea s-a facut si se serveste alaturi de friptura.Sa aveti pofta dragilor!













 

marți, 30 mai 2017

Rulada din piept de curcan in crusta de mustar!



   Rulada din piept de curcan in crusta de mustar!

   Ingrediente:
   -1 piept de curcan,
   -200 gr.mustar,
   -1 ardei rosu,
   -1 rosie,
   -3 oua,
   -sare dupa gust,
   -1 lingurita rozmarin macinat,
   -1 lingurita boabe piper,
   -2 bucati cremvusti de curcan,
   -50 ml ulei,
   -100 gr.cascaval,
   -1 fir de usturoi verde,
   -1 cana de vin de 200 ml.
   Mod de preparare:
   -Se separa carnea de os si se fac doua foi din piept cu tot cu piele.
   -Se bate putin cu ciocanul de facut snitele,se sareaza,se unge carnea cu mustar,se presoara putin rozmarin si usturoi verde tocat.
  -Se toaca ardeiul,rosia,se amesteca cu ouale batute spuma si se pun in tigaie cu putin ulei,se prajesc putin,amestecandu-se usor si se pune omleta peste carne,se mai adauga cascaval ras,se pune cate un cremvusti,se ruleaza usor si se leaga cu sfoara.Se fac doua rulade ce  se pun intr-o tava,se adauga o canita de vin,se ung ruladele cu mustar,se presoara boabe de piper si se da tava la cuptor pentru circa o ora la foc potrivit.Sa aveti pofta dragilor!









  

duminică, 28 mai 2017

Copanele de pui cu piure de brocoli


 Copanele de pui cu piure de brocoli :)

 Ingrediente:
 -12 bucati de copanele,
 -1 punga maggi ideea zilei pui fraged cu verdeata,
 -100 gr.unt,
 -100 ml.vin,
 -sare dupa gust,
 -500 gr.brocoli,
 -1 lingura lapte dulce.
 Mod de preparare:
 -Se pun copanele intr-un vas,peste ele se adauga plicul de condimente maggi,vinul si se omogenizeaza usor,dupa care se pun in punga maggi,se mai pune si un cub de unt,se leaga punga si se da la cuptor pentru circa o ora,apoi se taie punga pe mijloc si se mai lasa pret de cateva minute sa se rumeneasca frumos,dupa care se opreste focul
 -Se pune brocoli la fiert cu apa si putina sare si cand sunt fierti se scurg de apa,se adauga lapte,unt,sare daca mai este necesar si se mixeaza pana se obtine un puire fin ce se servetse alaturi de copanele.Se adauga si gogosari in sos si sa aveti pofta dragilor!








sâmbătă, 27 mai 2017

Piept de rata gotica cu sos de afine:)



  Piept de rata gotica cu sos de afine:)

  Ingrediente:
  -1 piept de rata cu tot cu piele din ograda mea,
  -50 ml.suc de afine,
  -1 lingura de miere de rapita,
  -un praf de sare,
  -cateva boabe de piper,
  -3 cartofi noi,
  -4 bucati de brocoli,
  -50 gr.unt,
  -2 linguri lapte dulce.
  Mod de preparare:
  -Se cresteaza pieptul de rata pe partea cu pielea,se sareaza,se pipereaza si se pune in tigaia rece,antiaderenta,pret de cateva minute,asa cam cat sa se rumeneasca usor,dupa care se intoarce pe cealalta parte si se mai prajeste cateva minute,tot cat sa se rumeneasca.Se ia din tigaie doua linguri de grasime si se pun intr-o craticioara,apoi se da tava la cuptor la foc potrivit si se mai lasa sa se prajeasca pe ambele parti,cat sa fie facuta bine carnea.Se scoate tava din cuptor,se pune peste ea un capac si se continua munca.
 -Se pune peste grasimea luata din tigaie sucul de afine,mierea de albine si se fierb pret de cateva minute,dar sa nu se caramelizeze prea mult.
 -Se pun cartofii curatati si taiati cuburi la fiert impreuna cu brocoli si putina sare,se fierb,se scot si se fac piure,separat.Din brocoli,unt,o lingura de lapte dulce si putina sare,mixate la robot iese un piure absolut delicios.La fel si din cartofi,unt,o lingura de lapte si putina sare mixate,iese un piure foarte pufos.
  -Se taie felii de piept si se aseaza pe un platou,se aseaza alaturi si piure,se orneaza cu sos de afine si cateva afine alaturi.Sa aveti pofta dragilor!











Cartofi noi la cuptor cu salata de primavara



  Cartofi noi la cuptor cu salata de primavara:)

  Ingrediente:
  -1,5 kg.cartofi noi,
  -2 legaturi de ceapa verde,
  -75 gr.unt,
  -1 punga maggi ideea zilei,cartofi cu usturoi,
  -2 rosii,
  -2 catraveti,
  -3 linguri ulei,
  -sare dupa gust.
  Mod de preparare:
  Se curata cartofii si se pun in punga magica,se adauga continutul plicului,untul,o legatura de ceapa tocata,se leaga punga la gura,se omogenizeaza usor totul,se fac cateva gauri cu o scobitoare si se tava la cuptor,pentru circa 50 de minute,dupa care se sparge deasupra si se mai lasa pret de cateva minute sa se rumeneasca cartofii.
  -Se toaca rosiile,castravetii,ceapa,se potriveste de sare,de ulei si se serveste alaturi de cartofii noi.Sa aveti pofta dragilor!