miercuri, 2 iulie 2025

Budinca cu paste!

 

 

  Budinca cu paste!

 

  Azi este joi,insa in fiecare miercuri gatesc ceva fara carne,ieri dimineata am mancat o feliuta de cozonac traditional pregatit de mine pentru ziua Sfintilor Aposoli Petru si Pavel,a fost zi de mare hram la mine la Curtesti si anul acesta am pregatit totul cum se pregatea pe vremea cand eram copil,adica ciorba,sarmale,friptura si cozonaci.La amiaza am avut cartofi prajiti in putin ulei cu ceapa,oua de rata peste cartofi,branza sarata de capra si castraveti la otet din productia de anul asta si pentru cina de seara am pregatit o budinca usoara din paste,delicos de bune pe care le-am cumparat de la Profi.1kg.de paste sase lei si cinzeci de bani.Acum va voi scrie reteta de la budinca!

  Ingrediente: 

  -500 gr.paste;

  -10 oua;

  -10 linguri mari de zahar;

  -2 fiole de esenta de vanilie;

  -1 praf de sare;

  - 1,5 litri lapte dulce de capra:

  -1 kg.urda dulce de capra;

  -200 gr.unt de la moldoveni.

  Mod de preparare:

  -Se pun intr-un vas,ouale,zahar,putina sare si se mixeaza pret de cateva minute,apoi se adauga laptele,esenta,urda si se omogenizeaza compozitia.

  -Intr-o tava dreptunghiulara se pune hartie de copt,pe hartie se pun felii de unt si peste feliile de unt se aseaza cuiburile de paste, nefierte,apoi se toarna compozitia lichida si se da tava la cuptorul incalzit deja,la foc mic circa 2 ore sau pana la proba cu scobitoarea.Cert este ca trebuie sa fie rumena cand este gata.Se opreste focul si se lasa in tava pana la racirea completa,apoi se poate portiona.A iesit un deliciu.Nu am mai copt la cuptorul electric deoarece s-a scumpit curentul si nu imi place sa platesc asa mult.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

 

Aceasta reteta face parte din categoria #miercureafaracarne.