joi, 6 iunie 2024

Trandafirata

 

 

  Trandafirata 


  Ingrediente:

  -300-400 gr.petale de trandafiri de dulceata;

  -1 kg.zahar;

  -4 lamaii mari;

  -10 litri apa.

  Mod de preparare:

  -Se culeg petalele de trandafiri,se spala,sa lasa sa se scurga de apa si se pun intr-un vas,in cazul meu o galeata de 10 litri cu capac.Se adauga patru lamaii mari,felii,1 kg.zahar,2 litri de apa si se amesteca bine pana cand se topeste zaharul.Cand zaharul s-a topit se completeaza cu apa,se pune capac si se lasa la loc caldut,eu am lasat afara pe o masa deoarece afara era mai cald ca in casa.Se verifica dupa 3-4 zile si daca este destul de buna se strecoara,se pune la rece si se poate servi.Sa aveti pofta si la pofta dragilor la o bautura racoritoare minunata!

 





miercuri, 5 iunie 2024

Muschiulet de porc cu ciuperci la disc!

 

 

  Muschiulet de porc cu ciuperci la disc!

 

  Ingrediente:

  -2 kg.muschiulet pe porc;

  -1 lingura usturoi granulat;

  -1 varf de cutit de piper maciant;

  -1 lingurita tarhon macinat;

  -1 lingurita sare;

  -1 plic boia de ardei dulce;

  -1 caserola ciuperci champignon;

  -4 linguri mari de untura;

  -4 legaturi de ceapa verde.

  Mod de preparare:

  Pentru inceput se pune carne la bait.Se portioneaza carnea si se pune intr-un vas,peste carne se pun condimentele,putin ulei si se omogenizeaza.Se lasa asa pret de cateva ore.

  Se pune discul pe foc si se lasa sa se incinga bine,dupa care se pune untura,se lasa sa inceapa sa sfaraie apoi se toarna carnea,se amesteca din cand in cand,mai spre final se aduga ceapa tocata marunut si se mai lasa vreo cinci minute.Se scoate carnea de pe disc si se pun ciupercile spalate si feliate,se lasa cam 10 minute sa fiarba,apoi se scot si se servesc alaturi de muschiulet.Sa aveti pofta si la pofta dragilor la o reteta absolut delicioasa pregatitta in aer liber!

  Aceasta reteta face parte din categoria Miercureafaracarne.



 

 




 

Salata libaneza la #miercureafaracarne!

 

 

  Salata libaneza la #miercureafaracarne!

 

  -1 conserva de linte de 400 gr;

  -1 ceapa rosie;

  -2 castraveti;

  -1 legatura de patrunjel; 

  -1 lingura zeama de la o lamaie;

  -1 lingurita sare;

  -1 varf de cutit de piper macinat;

  -6 rosii cherry.

  Mod de preparare:

  -Se clateste lintea de la o conserva de 400 gr. si se pune intr-un bol.

  -Se curata ceapa,se toaca marunt si se pune peste linte,se curata castravetii de coaja si se taie cubulete si se pun peste linte,se feliaza rosiile cherry si se adauga peste linte,patrunjel tocat,ulei de masline,zeama de la jumatate de lamaie,sare,piper macinat.Se omogenizeaza salata si se serveste cu lipie.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

  Aceasta reteta face parte din categoria #miercureafaracarne.