miercuri, 29 mai 2024

Bors cu peste (novac)!

 

 

  Bors cu peste si zer de capra (novac)!

 

  Ingrediente:

  -3 kg.peste(novac);

  -1 lingura sare;

  -500 ml.bors;

  -3 morocovi;

  -1 telina;

  -1 radacina pastarnac;

  -2 gogosari;

  -1 litru suc de rosii;

  -1 capatana de usturoi;

  -100 gr.orez;

  -2 cepe mari;

  -1 legatura leustean;

  -1 legatura patrunjel verde;

  -ceapa verde.

  Mod de preparare:

  -Se curata pestele,se portioneaza si se pune la fiert in apa cu care,se lasa la fiert pana cand este fiert,apoi se opreste focul,se scoate pestele pe un platou si se stecoara supa.

  -Se pune supa la fiert din nou,se adauga ceapa tocata,morcovul,telina pastarnacul dat prin razatoare,orezul,gogosarii tocati marunt si se fierbe pana cand toate sunt bine patrunse.

  -Intre timp se alege carnea de spini si cand toate sunt fierte se adauga carnea de peste,bors,suc de rosii,sare daca mai trebuie si se lasa sa traga cateva clocote.Cand se opreste focul se adauga leustean,patrunjel tocate marunt.Se poate servi cu o ceapa verde sau cu ardei iuti.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!





 

Cartofi noi la ceaun la #miercureafaracarne!

 

 

  Cartofi noi la ceaun la #miercureafaracarne!

 

  Ingrediente:

  -1 kg.cartofi noi rosii;

  -3 legaturi ceapa verde;

  -5-6 catei usturoi;

  -1 lingurita tarhon;

  -1 lingurita sare;

  -50 ml ulei.

  -castraveti murati.

  Mod de preparare:

  -Se toaca ceapa verde si se pune la prajit,se lasa cam 5 minute,nu mai mult deoarece este frageda si se patrunde foarte usor.

  -Se curata cartofii si daca sunt prea mari se taie in cubulete,nu prea mari nu prea mici si se pun peste ceapa prajita,se adauga sare,cateii de usturoi,putin tarhon,apa cat cuprinde,se pune un capac si se lasa la fiert,la foc potrivit circa jumatate de ora sau pana cand sunt bine patrunsi,se mai amesteca din cand in cand.Intre timp si apa se va evapora si cartofii vor fi gata,deliciosi de buni.Se servesc cu o salata sau cu castraveti murati,in cazul meu castraveti murati de anul trecut.Sa aveti pofta si   apofta dragilor!