Tarta cu dulceata de gutui!
Ingrediente pentru aluat fraged:
-600 gr.faina de grau:
-300 gr.unt;
-4 oua;
-100 ml.lapte dulce de capra;
-200 gr.zahar:
-2 fiole esenta de vanilie;
-1 praf de sare;
-1 kg. dulceata de gutui.
Mod de preparare:
-Se pune intr-un vas faina de grau,untul la temperatura camerei,sare,zahar,esenta,lapte dulce,trei oua si se framanta un aluat suficient da tare.Se lasa la frigider cam jumatate de ora,dupa care se scoate si se imparte in doua parti.O parte sa fie cam de 30% si una cam de 70%.
-Se pune in tava hartie de copt.
-Din bucata de aluat mai mare se intinde o foaie pe masa de lucru,apoi se aseaza in tava,sa fie pe margini mai ridicat aluatul.
-Peste foaia de aluat fraged se pune dulceata de gutui sau orice fel de gem sau dulceata aveti.
-Pe masa de lucru se va intinde aluatul ramas sub forma de foaie,se taie fasii si se aseaza peste dulceata.
-Se unge cu ou batut,se presoara seminte de mac si se da tava la cuptor pentru circa 90 minute la 165 grade fara preincalzire.
-Cand este gata rumenita tarta se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca bine dupa care se portioneaza.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
Aceasta reteta face parte din categoria #miercureafacarne.