Si fiindca toamna a venit si a venit si ploaia cu ea,a adus o mare bogatie in natura.Padurile sunt pline de hribi si eu nu puteam sa lipsesc din padure.La piata nu vreau sa merg sa cumpar,nu au acelasi gust ca atunci cand sunt culese de mine,sunt muncite de mine.Cu toate ca a trebuit sa colind toata padurea sa culeg acolo o galeata de hribi,s-a meritat deoarece m-am bucurat de aer liber,miscare si la final m-am ales cu hribii!
Paste cu hribi!
Ingrediente:
-1 kg.hribi;
-2 cepe;
-50 ml.ulei;
-condimente aromate italiene;
-1 ligurita sare;
-4 catei de usturoi;
-600 ml.ketchup putin picant;
-250 gr.paste.
Mod de preparare:
-Se curata ciupercile,se clatesc bine si se pun la fiert cu apa.Se lasa sa traga cateva clocote,apoi se clatesc sub apa rece si se feliaza.
-Se pun pastele la fiert cu apa si putina sare si se fierb dupa insctructiunile de pe ambalaj.Cand sunt fierte se clatesc sub jet de apa rece.
-Se curata ceapa,se toaca si se prajeste in ulei.Cand ceapa este aurie se adauga ciupercile feliate,sare dupa gust,condimente.o canita mica de apa si se lasa sa fiarba pana cand scade surplusul de lichid.Cand sunt scaute se adauga ketchup,usturoil tocat,se mai fierbe cateva minute si se opreste focul.
-Pe un platou se aseaza paste si peste paste se pun ciupercile.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
Aceasta reteta face parte din categoria #miercureafaracarne.Va invit cu mare drag la masa la Daniel,la el puteti servi un meniu pentru o zi intreaga.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu