miercuri, 25 septembrie 2024

Placinte cu ciuperci de camp (agaricus campestris)

   


  Placinte cu ciuperci de camp (agaricus campestris)!


  Anul asta si chiar si anul trecut a fost mare seceta in zona Moldovei insa de curand au venit ploile si se zice ca ciupercile apar dupa ploaie.Asa a si fost si noi ne-am bucurat inca o data de mama natura care ne-a oferit cu darnicie si multa iubire o parte din bunatatile ei.

  Am gasit ciuperci de camp,ciuperci foarte frumoase,foarte hranitoare si cu un gust specific.Unora nu le plac deoarece se oxideaza repede la preparare termica,devin negre dar eu zic sa nu lasam culoarea sa ne strice pofta de ceva bun,sanatos si daca ne deplasam putin peste campuri le putem avea chiar gratis.Aceste ciuperci cresc pe pasunile unde isi petrec vitele si oile vara,acolo pe unde au tarla,acolo unde stagneaza pe timpul verii mai exact.Cine are norocul sa le gaseasca poate pregati mancaruri delicioase.

  Astazi vin cu o reteta de placinte cu ciuperci absolut delicioasa dar voi mai veni si cu alte retete tot asa de bune!

  Ingrediente pentru umplutura:

  -300 gr.ceapa;

  -1500 gr.ciuperci de camp;

  -1 lingurita sare;

  -4 catei de usturoi;

  -1 varf de cutit de piper macinat;

  -1 lingurita oregano;

  -ierburi aromate italiene;

  -100 ml.ulei.

  Ingrediente pentru aluat:

  -1 kg.faina de grau;

  -800 ml.lapte dulce de capra;

  -1 lingurita sare;

  -1 plic drojdie uscata;

  -100 ml.ulei;

  -1 ou pentru uns.

  Mod de preparare pentru aluat:

  -Se cerne faina de grau intr-un vas .

  -Se incalzeste putin laptele de capra.

  -Intr-un castronel se pune putina sare,drojdia uscata si cam 100 ml.lapte dulce,se omogenizeaza compozitia si se toarna peste faina de grau.Se framanta un aluat nu prea tare nu prea moale,turnand lapte putin cate putin.Mai spre final se adauga ulei  si se continua framantarea pana aluatul se dezlipeste usor de pe vas.Se lasa sa se odihneasca pana isi dubleaza volumul.

  Mod de preparare pentru compozitie:

  -Se curata ciupercile,se pun intr-un vas cu apa si se lasa pret de vreo 10 minute sa se inmoaie firele de pamant de pe ele,apoi se spala una cate una si se pun la scurs pe chiuveta.

  -Se curata ceapa,se toaca si se pune la prajit intr-o tigaie cu ulei,cand este prajita,galbuie se adauga ciupercile taiate felii,sare,condimente si se lasa sa se prajeasca pana cand lichidul lasat de ciuperci va disparea.Spre final se aduga si cateii de ustoroi si se mai lasa la prajit vreo 5 minute.Se opreste focul si se lasa ciupercile sa se raceasca bine.

  Mod de preparare pentru placinte:

  Se portioneaza aluatul in parti egale,se intind foi pe blatul de lucru,se pune cate o lingura de ciuperci care se intind pe marginea aluatului,se ruleaza si se pune in tava in care s-a pus hartie de copt.Se procedeaza la fel pana cand se termina aluatul.

  -Se bate un ou si se ung placintele,apoi se da tava la cuptor la 165 grade pentru circa 90 minute.Cand sunt gata se pot servi.Sa aveti pofta si la pofta dragilo!

  Aceasta reteta face parte din categoria #miercureafaracarne si daca la placinte nu va inghesuiti atunci va invit la masa la Daniel,el astazi m-a lasa masca cu atatea bunatati.



  



  

 



  

 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu