luni, 18 septembrie 2017

Parjolute de curcan in sos de rosii



  Parjolute de curcan in sos de rosii:)

  Ingrediente pentru parjolute:
  -1 kg.piept curcan de tara din ograda mea,
  -4 cepe,
  -1 capatana de usturoi,
  -1 lingurita sare,
  -1 varf de cutit de piper macinat,
  -2 oua,
  -2 felii de paine.
  Ingrediente pentru sos:
  -1 rosie mare de peste 1 kg.,
  -2 cepe,
  -2 catei de usturoi,
  -3 foi de dafin,
  -3 linguri ulei,
  -1/2 lingurita sare.
  Mod de preparare pentru parjolute:
  -Se portioneaza carnea,se curata ceapa si usturoiul si se dau prin masina de carne.Se adauga ouale,painea muiata in apa si scursa,sarea,piperul macinat,se omogenizeaza bine si se fac parjolute rotunde in podul palmei,care se pun pe un platou.In tava de la cuptorul de la aragaz se pune hartie cerata si se aseaza parjolutele pe hartie,apoi se da tava la cuptor la foc potrivit,se intorc la vreme potrivita cand sunt rumene pe o parte.Cand sunt rumene pe ambele parti,se opreste focul si se scoate tava din cuptor.
  Mod de preparare pentru sos:
 -Se curata ceapa si usturoiul,se toaca marunt si se pun la prajit in cateva linguri de ulei,se lasa sa se rumeneasca frumos dupa care se adauga sucul de la rosie,foile de dafin,sare si se fierbe pana cand scade cel putin 30% din lichid,apoi se adauga parjolutele.Se fierbe la foc mic sa se patrunda si sa se intrepatrunda gusturile.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!















16 comentarii:

  1. Arata delicios! La cuptor fac si eu, dar nu de curcan. Sa va fie de bine!

    RăspundețiȘtergere
  2. Si mie imi place acest fel de mancare, doar ca noi il facem putin altfel. Prajim piftelele si folosim carne de porc, dar o sa incerc si varianta ta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Dacă e curcan din curte, sigur carnea tocata are un gust aparte. Daca sunt facute la cuptor, deja vorbim si de o mancare 100% sanatoasa!

    RăspundețiȘtergere
  4. Mmmm, arata bine rau! Mi-ai facut o pofta...

    RăspundețiȘtergere
  5. Vai de mine, cum arata!! Nu am mancat carne de curcan dar sigur e delicios!

    RăspundețiȘtergere
  6. Arata foarte bine si sunt sigur delicioase!

    RăspundețiȘtergere
  7. Yammyy...ce bine arata!! Draga mea, tu la ora asta imi faci o pofta de parjoale!!! Mai ca imi vine sa-ti fac o vizita! :P

    RăspundețiȘtergere
  8. Arata foarte bine!Sunt preferatele Jasminei(la noi acasa) pe langa sarmale si ciorba de perisoare:)

    RăspundețiȘtergere
  9. Arata delicios. De cand m-am casatorit sotul meu prefera sa manance piftelele cu garnitura sau goale si nu mai ajung in sos

    RăspundețiȘtergere
  10. Curcanul din curtea ta, rosiile din curtea ta, astea sunt chiftele bio. :)) Arata super apetisante

    RăspundețiȘtergere
  11. Parjoluțele in sos sunt preferatele mele! Imi place foarte mult ca ai ales sa le faci la cuptor si nu in ulei in tigaie. Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  12. Fac si eu destul de des dar nu cu sos. Nu ii place celui mic sosul de rosii asa ca de obicei le fac simple si ne adaptam la gusturile lui :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Cat de bine arata!Si eu tot la cuptor le fac, insa rar le fac cu sos!

    RăspundețiȘtergere
  14. Sa fiu sincera, e prima oara cand aud acest termen, arata bine, dar nu stiu daca mi-ar placea.

    RăspundețiȘtergere
  15. Vai cat de bine arata! Stiu ce voi gati maine! Multumim pentru reteta :)

    RăspundețiȘtergere
  16. Miam, miam!
    Felicitari pentru reteta!
    Dar nici fotografiile nu sunt mai prejos, am inghitit in sec de cateva ori in timp ce-ti cteam articolul :D

    RăspundețiȘtergere