miercuri, 16 februarie 2022

Colac cu malai si chisleac!

 

 

  Colac cu malai si chisleac!

 

  Ingrediente:

  -220 gr.malai(faina de porumb);

  -220 gr.faina de grau;

  -500 ml.chisleac (iaurt de casa);

  -100 ml.ulei;

  -6 linguri zahar;

  -6 oua;

  -2 plicuri de praf de copt;

  -1 praf de sare;

  -coaja si zeama de la o lamaie.

  Mod de preparare:

  -Se separa albusurile de galbenusuri.

  -Se pun la robot albusurile,zaharul,sarea si se mixeaza pana se obtine o pasta densa.

  -Se adauga galbenusurile si se continua mixarea la viteza mare pana cand se obtine o crema densa.

  -Se da robotul la viteza 3 si se adauga uleiul putin cate putin apoi iaurtul putin cate putin,intre timp se amesteca faina de grau cu praful de copt si se adauga peste crema si la final se adauga coaja de la lamaie cu zeama.Se continua mixarea pana la incorporare completa.

  -Se unge o tava in forma de colac cu unt,se toarna crema in tava si se da tava la cuptorul incalzit pentru circa o ora la foc potrivit.Cand este gata copt se scoate tava,se pune un prosop peste tava si se lasa sa se racoreasca,dupa care se poate portiona.Sa aveti pofta si la pofta dragilor la un altfel de desert!

  -Se poate servi alaturi de un pahar de chisleac (iaurt).

  Aceasta reteta face parte din categoria #miercureafaracarne. 

  Aceasta reteta face parte din categoria #miercureafaracarne.Daca la malaiul meu nu va inghesuiti,va invit la masa la Daniel, el ne incanta papilele gustative cu un meniu cat pentru o intreaga zi.













  



 

 

2 comentarii: