luni, 23 octombrie 2017

Dulceata asortata-gutui si pere



  Dulceata asortata-gutui si pere :)

  Ingrediente:
  -2 kg.gutui,
  -1 kg.pere tomnatice,verzi si tari,
  -2 kg.zahar,
  -1 plic zahar vanilat de 50 gr.,
  -1 castronel miez de nuca,
  -1 lamaie,
  -1 l.apa.
  Mod de preparare:
  -Se spala gutuile,perele si lamaia,se curata de cotor si se taie in cubulete mici.Intr-un ceaun se pune miezul de nuca si se coace,pana devine crocant.Intr-o oala mare se pune 1 l.apa,zaharul si se fierb pana ce se topeste zaharul,apoi se adauga gutuile,perele,nucile coapte,lamaia si se fierb pana cand surplusul de lichid scade si dulceata este inchegata.Se ia dulceata intr-o lingura si se trece prin ea cu o scobitoare si daca lichidul nu se uneste este semn ca dulceata este facuta,se adauga zaharul vanilat,se mai trag doua,trei clocote si se opreste focul,se pune dulceata in borcane cat este inca fierbinte,si se pun borcanele sub paturi pana la racirea completa.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu