marți, 21 iulie 2015

Turte coapte cu branza de capra sarata



  Turte coapte cu branza de capra sarata :)

  Ingrediente :
  -1 kg.faina de grau,
  -1 cub drojdie,
  -apa calduta,
  -1 strop de sare,
  -1 lingura de ulei,
  -1 felie de branza sarata de capra.

  Mod de preparare :
  -Se cerne faina intr-un vas si se toarna drojdia stinsa cu apa calduta si sare,se framanta un aluat suficient de tare,spre finalul framantarii adaugam uleiul si framantam pana se dezlipeste aluatul de pe vas.Facem semnul crucii peste aluat sa il binecuvantam,asezam un prosop si il lasam o ora la crescut.Cand aluatul s-a dublat rupem bucatele de aluat, (la 1 kg.de faina ies cam 10 turte) si le intindem cu sucitorul cam asa cat podul unei palme,asezam o lingura de branza sarata framantata ,adunam marginile aluatului sub forma de posetica si intindem usor cu sucitorul apoi asezam turta pe o tabla groasa care este deja fierbinte.Lasam sa se coaca pe o parte apoi intoarcem turta pe cealalta parte.Sa aveti pofta dragilor!




Un comentariu: